Vaření s CBD olejem – pikantní recepty

Vaření s CBD olejem

Konopí je bylina vhodná k přípravě pokrmů, která dokáže zpestřit vaření a dodat vašemu stravovacímu režimu spoustu zdraví prospěšných látek, takže není divu, proč si lidé tuto činnost osvojili s takovým nadšením.

Výroba vlastních receptů CBD je snadná a jednoduchá, zejména pokud používáte již dekarboxylované CBD z plnospektrálních extraktů nebo izolátů. Pokud s vařením receptů s olejem CBD teprve začínáte, doporučujeme vám zpočátku připravovat menší dávky.

Vaření s CBD olejem je však poměrně novým fenoménem. V tomto článku jsme pro vás připravili seznam našich oblíbených slaných receptů s CBD olejem.

Guacamole s přísadou CBD

Ingredience:

  • 3 středně zralá avokáda, oloupaná, rozpůlená a zbavená semínek
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ¼ lžičky mletého kajenského pepře
  • ½ střední cibule nakrájené na drobné kostičky
  • 2 malá rajčata zbavená semínek a nakrájená na kostičky
  • 1 velký stroužek česneku, mletý
  • 1 polévková lžíce čerstvých koriandrových listů, nasekaných
  • ½ jalapeňo papričky, jemně nasekané
  • 1 ml CBD oleje

Pokyny:

  • Vložte avokádo do hmoždíře nebo misky a rozmačkejte ho vidličkou nebo pěchovadlem.
  • Přidejte sůl, kmín, česnek, kajenský pepř, koriandr, cibuli, jalapeňo, rajčata a limetkovou šťávu. Směs doplňte CBD olejem a promíchejte.
  • Mísu zakryjte plastovou fólií a před podáváním nechte guacamole 2 hodiny odstát při pokojové teplotě.

Letní CBD salát z grilovaných meruněk, melounu a rukoly

Ingredience na salát:

  • 4 šálky rukoly
  • ½ středně velkého melounu, nakrájeného na kostičky
  • 2-3 malé meruňky, nakrájené na šestiny
  • ¼ červené cibule, nakrájené na kousky
  • hrst nasekaných lístků máty
  • 2 lžíce sýra Feta

Ingredience na medový balzamikový dresink:

  • ¼ šálku medu
  • ½ šálku balzamikového octa
  • ¼ šálku extra panenského olivového oleje (lisovaného za studena)
  • 0,25 g 99% čistého CBD izolátu v prášku
  • himálajská sůl a černý pepř podle chuti

Pokyny:

  • Předehřejte grilovací pánev na střední teplotu.
  • Opláchnuté a nakrájené meruňky lehce potřete olivovým olejem a položte je na grilovací pánev.
  • Z každé strany opékejte 1-2 minuty jen tolik, aby meruňky zkaramelizovaly. Odstavte z ohně a dejte stranou.
  • Meloun, mátu a cibuli dejte do mísy a také odložte stranou.
  • Na zálivku ušlehejte balzamikový ocet, olivový olej a med spolu s 0,25 g izolátu v prášku. Promíchejte, dokud se dobře nespojí, a dochuťte solí a pepřem.
  • Vezměte si salátovou mísu a přidejte rukolu, mátu a červenou cibuli. Do mísy nalijte požadované množství zálivky a dobře promíchejte. K odměření zálivky můžete použít polévkovou lžíci.
  • Salát přendejte na talíře a doplňte grilovanými meruňkami, melounem nakrájeným na kostičky a posypte sýrem feta. Podle chuti osolte a opepřete.

CBD těstoviny s pestem a pikantními krevetami

Ingredience na pesto:

  • ½ šálku čerstvé petrželky
  • ½ šálku cherry rajčátek
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 2 střední stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžičky CBD oleje 500 mg
  • špetka soli a černého pepře podle chuti

Ingredience na krevetové těstoviny:

  • 250 g nevařených těstovin penne
  • 500 g chřestu nakrájeného na 2palcové kousky
  • 1-2 cherry rajčátka, rozpůlená
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička červených pepřových vloček
  • 1 lžička kajenského pepře
  • sůl a černý pepř podle chuti

Pokyny pro přípravu pesta:

  • Opláchněte listovou zeleninu pod studenou vodou a všechny ingredience na pesto vložte do kuchyňského robotu. Mixujte, dokud se z pesta nestane hladká omáčka.
  • Lžící naberte omáčku pesta a přendejte ji do malé misky. Přikryjte ji plastovou fólií a uložte do chladničky.

Pokyny pro přípravu krevetových těstovin:

  • Ve velkém hrnci dejte vařit vodu na střední teplotu a přidejte neuvařené těstoviny penne. Uvařte je podle návodu na obalu.
  • Vezměte velký hrnec a na středním ohni zahřívejte máslo spolu s olivovým olejem, dokud se zcela nerozpustí.
  • Před přidáním krevet na pánev je z obou stran namočte do předem namletých vloček červené papriky, kajenského pepře, soli a černého pepře. Po přidání do pánve vymačkejte citronovou šťávu a vařte, dokud krevety z každé strany nezrůžoví. Chřest omyjte a nakrájejte na dvoucentimetrové špalíčky.
  • Chřest přidejte k těstovinám na poslední 3 minuty vaření. Slijte a dejte stranou.
  • Jakmile jsou krevety důkladně uvařené, přidejte těstoviny a chřest na pánev. Osmahněte je asi minutu a stáhněte z ohně.
  • Vmíchejte 6-8 lžic pesta. Přidejte cherry rajčátka, lístky čerstvé bazalky a jídlo posypte strouhaným parmazánem.

Parmezánová bramborová kaše s CBD přísadou

Ingredience:

  • 250 g nevařených těstovin penne
  • 500 g chřestu nakrájeného na 2palcové kousky
  • 1-2 cherry rajčátka, rozpůlená
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička červených pepřových vloček
  • 1 lžička kajenského pepře
  • sůl a černý pepř podle chuti

Pokyny:

  • V míse mixéru smíchejte bramborovou kaši s máslem, smetanou ke šlehání, parmazánem, solí, pepřem a CBD izolátem.
  • Všechny ingredience šlehejte, dokud nevznikne pyré.
  • Bramborové pyré přelijte do středně velké zapékací misky, kterou předtím postříkejte nepřilnavým sprejem.
  • Bramborové pyré rovnoměrně posypte parmazánem a zapečte při teplotě 200 °C.
  • Před podáváním nechte brambory trochu vychladnout.

Masové kuličky z CBD plněné mozzarellou v pomalém hrnci

Ingredience na omáčku:

  • 7 šálků rajčatové dužiny
  • ⅓ šálku cibule nakrájené nadrobno
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky pepře
  • ½ lžičky soli

Ingredience na masové kuličky:

  • 500 g libové mleté hovězí maso
  • 500 g pikantní italské klobásy
  • 1 šálek strouhanky
  • ⅓ šálku cibule, jemně nasekané
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 2 velká vejce
  • 4 tyčinky sýra mozzarella, rozdělené na 4-5 stejných kousků

Pokyny:

  • Vložte všechny ingredience na omáčku do pomalého hrnce a promíchejte.
  • Nastavte pomalý hrnec na vysoký stupeň a přiklopte jej, dokud nedokončíte přípravu masových kuliček (mělo by stačit 30 minut).
  • Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na masové kuličky kromě mozzarelly. Rukama hmotu zpracujte, jako byste dělali těsto na pizzu.
  • Z hovězí směsi vezměte kousek o velikosti golfového míčku a doprostřed položte kousek mozzarelly.
  • Hovězí maso přitlačte kolem kousku mozzarelly, dokud nebude zcela uzavřeno. Postup opakujte, dokud vám nedojde maso.
  • Přeneste masové kuličky do pomalého hrnce a ponořte je do omáčky. Přikryjte a pokračujte ve vaření na nejvyšší stupeň až 2,5 hodiny.

Steak a zeleninová mísa s obsahem CBD

Ingredience:

  • 1 ks steak z hovězího masa

Ingredience na zeleninovou mísu:

  • ½ červené cibule nakrájené na klínky
  • 1 velká sladká brambora, nakrájená na kostičky
  • 250 g brokolice, nakrájené na kousky (bez stonků)
  • 2 hrsti kapusty (stonky odstraněny)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře

Ingredience na oblohu:

  • 1 plechovka (425 g) cizrny, scezená, propláchnutá a osušená
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého chilli
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky pepře

Ingredience na tahini omáčku:

  • 60 g tahini
  • 1 lžíce agáve
  • šťáva z ½ limetky
  • 3 lžíce horké vody
  • 0,2 g CBD izolátu v prášku

Návod k přípravě:

  • Předehřejte troubu na 200 stupňů.
  • Vyložte holý plech na pečení sladkými bramborami a cibulí.
  • Přidejte trochu olivového oleje a ujistěte se, že je všechna zelenina dobře obalená.
  • Pečte 8-10 minut.
  • Zatímco zelenina leží v troubě, rozehřejte velkou pánev s těžkým dnem na střední teplotu. Mezitím v míse promíchejte cizrnu s kořením.
  • Jakmile je pánev rozpálená, přidejte 1 lžíci oliv a cizrnu a za stálého míchání restujte. Vařte asi 10 minut a dejte stranou.
  • Po 8-10 minutách zeleninu vyndejte z trouby, sladké brambory otočte na druhou stranu a přidejte brokolici.
  • Pečte dalších 10 minut.
  • Vyjměte zeleninu z trouby a přidejte kapustu. Kapustu pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Zapékejte 5 minut a poté dejte stranou.
  • Steak naservírujte na talíř, přidejte zeleninu a přelijte cizrnou a tahini omáčkou.

Návod k přípravě omáčky:

  • V míse smíchejte tahini, citronovou šťávu, agáve a CBD izolát a prošlehejte. Odstavte.

Bochník s dýňovým kořením a latté s CBD polevou

Ingredience na bochník:

  • 1 polévková lžíce jablečného moštu
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 středně velká vejce
  • 1 šálek dýňového pyré
  • ½ šálku mouky z kořenů juky
  • 1 lžička espressa v prášku
  • 1 lžička dýňového koření

Ingredience na CBD polevu bez cukru:

  • 1 lžíce CBD kokosového oleje
  • ¼ šálku kokosového másla

Pokyny:

  • Předehřejte troubu na 180 °C. V míse smíchejte jablečný mošt s jedlou sodou a nechte směs vyšumět.
  • Vmíchejte vejce a míchejte stojanovým mixérem, dokud se nevytvoří špičky.
  • Vmíchejte zbývající přísady, dokud se dobře nespojí.
  • Chlebovou formu vyložte pergamenovým papírem a nalijte do ní připravené těsto.
  • Pečte přibližně 30 minut. Bochník nechte 30 minut vychladnout v mrazáku.

Pokyny na polevu:

  • Kokosové máslo s kokosovým olejem CBD rozpusťte na mírném ohni, dokud se nespojí, a přelijte jím bochník.

,,Zveřejněné informace na tomto webu, jsou určeny pouze pro vzdělávací a informativní účely. Veškeré lékařské úkony vždy prodiskutujte se svým lékařem a podle odborného posouzení provádějte léčbu. Nikdy nekonzumujte konopné výrobky, které nejsou oficiálně určeny k užívání. To platí i pro výrobky, které si můžete doma sami vyrobit.“

Rádi si vyslechneme vaše zkušenosti

Zanechat odpověď

HledejCBD.cz
Logo
Enable registration in settings - general
Shopping cart